Jantex Foodservice Group Sp. z o.o.

O Firmie

JANTEX FOODSERVICE GROUP Sp. z o. o. to polski producent grzybów świeżych i suszonych. Jesteśmy polską firmą rodzinną, której historia sięga 1981 roku. Od początku działalności zajmowaliśmy się przetwórstwem grzybów. Od lat konkurujemy efektywnie z producentami z krajów Europy Zachodniej, przeznaczając znaczną część naszych produktów na eksport.

Obecnie nasze grzyby dostarczamy na rynek polski oraz do krajów Europy zachodniej i południowej, Kanady, Ameryki oraz Izraela. Spełniamy międzynarodowe standardy jakości i bezpieczeństwa, co potwierdzają posiadane przez nas certyfikaty.

Naszym celem jest zachowanie naturalności i wszelkich składników odżywczych w oferowanych produktach. Grzyby pozyskiwane są z lasów lub rodzimych farm, na których są uprawiane. Cały proces przetwórczo-magazynowy odbywa się z wykorzystaniem własnej infrastruktury technologicznej. Posiadamy także własną flotę transportową. Dzięki temu przedsiębiorstwo sprawuje kontrolę na każdym etapie produkcji, magazynowania i dystrybucji, gwarantując zachowanie najwyższych norm i standardów.

W naszym zakładzie kładziemy bardzo duży nacisk na jakość produkowanego towaru. W zależności od asortymentu, istotne są różne punkty kontrolne. Pomagają nam w tym wyspecjalizowane maszyny, wykwalifikowany personel oraz kontrole na każdym etapie produkcji. Jako producent z wieloletnim doświadczeniem dajemy naszym klientom gwarancję jakości D2D. Osoby dopuszczone do kontroli produkcji posiadają certyfikat grzyboznawcy oraz szkolenia audytorów wewnętrznych. Co roku aktualizujemy certyfikaty jakościowe przyznawane przez uznawane jednostki takie jak DQS, IFS, GLOBALG.A.P. Firma posiada również certyfikat EKO dla poszczególnych grzybów ze swojej oferty.

Firma JANTEX FOODSERVICE GROUP w swojej działalności stawia na zrównoważony rozwój środowiska, bardzo istotna jest dla nas kwestia wpływu naszej firmy na zużycie energii oraz wykorzystanie odnawialnych źródeł, za którymi stoją zarówno szlachetne idee, jak i zapewnienie firmie niezależności w celu zapewnienia ciągłości i bezpieczeństwa produkcji.

Głównymi odbiorcami naszych produktów suszonych są duże korporacje międzynarodowe, takie jak Nestle czy Unilever, które wykorzystują susz do dalszych procesów przetwórczych. Grzyby świeże dystrybuujemy natomiast hurtowo do pośredników w celu dalszej sprzedaży detalicznej.

Przedmiotem działalności spółki jest produkcja grzybów świeżych i suszonych (uprawnych i leśnych). Sprzedaż produktów świeżych obejmuje gamę grzybów hodowlanych oraz sezonowo grzybów leśnych. Grzyby suszone można zamówić w wersji przed lub po pasteryzacji, jako mix różnych gatunków, bądź mix różnych frakcji – wszystko w zależności od potrzeb klienta. W strukturze produkcji dominuje udział pieczarek. Obecna oferta obejmuje:

  • grzyby świeże:
    • uprawne – pieczarka biała, pieczarka brunatna, boczniak ostrogowaty, shiitake,
    • leśne – pieprznik jadalny (kurka), borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny, koźlarz;
  • grzyby suszone:
    • uprawne – pieczarka biała, pieczarka brunatna, boczniak ostrogowaty, shiitake,
    • leśne – pieprznik jadalny (kurka), borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny, koźlarz,
    • dostępne frakcje – całe, płatek, grys 1×3 mm, 3×6 mm, 6×9 mm, 9×14 mm (lub inny – na życzenie Klienta), kostka 3x3mm, 6x6mm, 10x10mm, mąka > 200 µm, puder < 200 µm.

 

Osoba do kontaktu:

Agata Laskowska

tel. +48 504 125 939

e-mail: a.laskowska@jantexgroup.com

Kategorie produkowanej żywności:

Warzywa i owoce Warzywa i owoce

Certyfikaty

GLOBALG.A.P, SMETA, IFS Food, IFS Logistics, PL-EKO-11, Certyfikate of kashrut

Galeria produktów

Lokalizacja

Stara Tuchorza 89
64-232 Stara Tuchorza

Kontakt

tel. +48 68 384 82 63

tel. +48 600 983 926

www.jantexgroup.com

e-mail: jantex@jantex.com.pl

e-mail: a.laskowska@jantexgroup.com

FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057649441112

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/86827565